Byt BARRANDOV

ZADÁNÍ: Naším hlavním úkolem bylo navrhnout interiér v novém bytovém domě na Barrandově. Co se týče dispozice bytu, jedná se o 4+kk - 113,9 m/2 + terasa 28,1 m/2. Hlavním požadavkem investora bylo především vyřešit spojený prostor kuchyně s obývákem a zároveň vymyslet dostatek nových úložných prostor v celém bytě. Rovněž navrhnout podobu ložnice, předsíně, pracovny a obytné terasy.

 

KONCEPT: 

Jelikož se jedná o koncepci interiéru v již hotovém nově posteveném domu, snažily jsme se zaměřit především na vestavný nábytek na míru a zvolit vhodné vybavení, které tomuto místu dodá funkční řád a ucelenou podobu, která se bude odrážet napříč celým prostorem.

Ústředním tématem se pro nás stala kuchyně spojená s obývákem
a jídelnou. Zvolily jsme variantu kuchyně vedoucí přes celou jednu stěnu obývacího pokoje v kombinaci s ostrůvkem, který navýší pracovní plochu, bude sloužit jako alternativní místo pro posezení a zároveň bude pomyslně oddělovat kuchyňskou část od té obývací.

Ostrůvek má kromě praktické funkce i tu reprezentativní, měl by v celém prostoru sloužit jako šperk. Zvolily bychom proto k jeho akcentaci buď vyvzorkované leskle bílé keramické obklady a nebo v rámci druhé varianty obložení z umělého kamene ve světle šedo-bílém dekoru terazza či mramoru. Nad ostůvek umisťujeme designové osvětlení ve zlatém provedení a doplňujeme ho barovými židlemi značky Mutto.

 

Horní část kuchyně by byla provedena v bílém laminu, pracovní deska
z umělého kamene himacs či technistone stejně tak jako obklady za pracovní deskou. Spodní skříňky by byly provedeny v dekoru světlého dubového dřeva. Vedle vstupních dveří do obýváku jsme integrovaly jako součást kuchyně “barový kout“ určený ke skladování alkoholu a vína. Mohl by zde zároveň být umístěn kávovar, aby zbytečně nezabíral místo na ústřední kuchyňské lince.

Co se týče obývacího pokoje, dělíme ho dále na dvě části a to na jídelní a odpočinkovou. V odpočinkové zóně je umístěný gauč a pohodlné křeslo s podnožkou z kůže a konferenčími stolky. Tato část je pomyslně předělena od té jídelní knihovnou, která supluje funkci konzolového stolku, a zároveň nabízí místo k ukládání knih, které nebylo snadné umístit vzhledem k tomu, že se v celém prostoru rozpína spousta oken a není zde tolik holých stěn.

 

Na obývací pokoj navazuje velká terasa, kterou bychom doporučili vybavit venkovní zahradní pohovkou a zahradním nábytkem v podobě jídelního stolu a židlí značky EGOE. Celý prostor by byl orámován dřevěnými, černě mořenými truhlíky vyhotovenými na míru s vloženou geotextilií, které by byli trvale osázený okrasnými trávami, které nevyžadují velkou údržbu a byli by vhodné vzhledem k orientaci terasy na jiho-východ. Rovněž by bylo dobré zvolit vhodnou formu zastínění
a to buď v podobě sofistikovanější kotvené kovové konstrukce do
fasády a nebo levnější alternativou ve formě ocelových lanek a stínících venkovních látek.

Do ložnice a pracovny navrhujeme jednoduché klasické vestavné skříně, které by se v druhé projektové fázi specifikovaly v rámci vnitřního uspořádání ku potřebám investora. Doplňujeme je pruhem sloužícím jako knihovna do které je zároveň možné uložit různé pořadače, krabice či drobnější dekorace. Materiálově navrhujeme použít bílé lamino v kombinace s dubovou dýhou.

CHODBA DALMATIN.jpg
BARRANDOV.jpg
TERASA DALMATIN.jpg
LOŽNICE6.jpg
PRACOVNA DALMATIN.jpg
POHLEDY1.jpg
POHLEDY1.jpg
POHLEDY1.jpg
POHLEDY1.jpg
POHLEDY1.jpg
POHLEDY1.jpg
SCHEMATKO.jpg
pudorys.png
POHLEDY1.jpg
POHLEDY1.jpg
POHLEDY1.jpg
POHLEDY1.jpg
POHLEDY2.jpg
POHLEDY2.jpg
POHLEDY1.jpg

Rok: Květen, 2021

Rozměry:  140 m2