ABABU / showroom

ZADÁNÍ: 

Naším úkolem bylo navrhnout showroom v kombinaci s šicí dílnou a místem pro workshopy v přízemním prostoru na Letné. Prostor disponuje předzahrádkou se dvěma stromy, hlavním prostorem spojeným s ulicí.

SHOWROOM:

Showroom a prodejní místo Ababu je Místo, které má reprezentativní, prodejní i výukovou funkci. Děti si zde budou vybírat hračky, dospělí se budou učit šít při workshopech, zaměstnanci Ababu budou na pracovních stolech stříhat velkoformátové látky a Jitka a její dva chrtíci budou mít v kanceláři svoje hlavní sídlo. Showroom jsme navrhly tak, aby měl schopnost změnit se z obyčejného krámku na šicí dílnu, prostor pro minimarket, fotoatelier pro Josefa nebo útulný druhý domov pro Jitku a její rodinu.

Z typicky letenské předzahrádky naláká milovníky Ababu neon zářící v okně. Uvnitř je překvapí showroom svou útulností, kterou jsme podpořily látkovým podhledem jednoduše nainstalovaným na ocelová lanka.

Nad podhledem jsou skryty rozvody elektro. Levá část showroomu je věnována primárně návštěvníkům, kteří si na stolku či výstavní stěně z překližky vyberou hračky a koupí si je na pultíku, který je zvýrazněn neonem umístěným ve výklenku. Výklenek byl původně hranatého tvaru. Pomocí bílé desky, do které vyřízneme oblý zaklenutý průchod, změníme tvar výklenku a podpoříme jej obložením vnitřních stěn výklenku černě

mořenou překližkou.

dvěma prosklenými okny, dále sklady, kanceláří a v neposlední řadě rozhlehlým dvorkem s terasou a velkou travnatou plochou, která bude řešena v následující fázi.

Showroom Ababu vyžaduje velkou flexibilitu a multifunkčnost na poměrně malém prostoru. Proto jsme navrhly princip stolků. Jednotlivé výstavní stolky ve tvaru půlkruhu - tzv. „mráčky“ lze seskupovat do různých tvarů - velkých mraků, kruhů, přilepit je ke zdi anebo zaparkovat do jejich domečků tak, aby nepřekážely. Stolky jsou vyrobeny z černě mořené

překližky a ukrývají v sobě úložné prostory. Některé z nich jsou zdobeny vertikálami, jiné jsou hladké. Pracovní stoly jsou pro Ababu nezbytné. Budou v nich uskladněny role látek, aby nikde jinde nezabíraly cenný úložný prostor. Stoly jsme navrhly tak, aby bylo možné je spojit vedle sebe a bylo možné na nich řezat látky, ale také za sebou a budou tak ideálním prostorem pro workshop či výprodej.

Na stěnu za pracovní stoly jsme umístily kari síť natřenou na bílo, na ni lze zavěšovat vzkazy, novinky, nápisy či malé kytky.

Zadní soukromá část Ababu Místa je oddělena lítačkami tak, aby zlobiví chrtíci neviděli, kdo jim leze do jejich teritoria. Lítačky se ale občas otevřou veřejnosti a pustí je skrze kancelář na rozsáhlou zahradu, kde se budou konat letní workshopy. Zahrada bude součástí dalšího projektu pro Jitku...to be continued...

POHLED NA STENU1.jpg
POHLED_DVEŘE21.jpg
VENKU vizo.jpg
POHLED NA STENU nejprazdnejsi.jpg
VIZOŠKA_NA_PULT.jpg

Rok: Prosinec, 2019

Rozměry:   m2

POHLED_DVEŘE12.jpg

© Copyright ANNY architects 2014

  • Instagram
  • Facebook
  • Pinterest