Byt BRNO

ZADÁNÍ: Naším primárním úkolem bylo vymyslet koncepční řešení obývacího pokoje a ložnice v přízemním bytě s předzahrádkou v novém bytovém domě na Boží hoře v Brně. Co se týče dispozice bytu, jedná se o 2+kk - 46,81 m2 + předzahrádka 30,68 m2, terasa s betonovou dlažbou 8,32 m2. Hlavním požadavkem investora bylo především vyřešit spojený prostor kuchyně s obývákem.a dostatkem úložných prostor a rovněž navrhnout podobu ložnice.

 

KONCEPT: Jelikož v celém bytě je již developerem předdefinováno materiálové a barevné řešení (podlaha / dub natural, bílé interiérové dveře, vstupní vchodové dveře / javor, dlažba v hale / antracit, koupelna / šedo bílé obklady), doporučil bychom v těchto materiálech a tónech pokračovat i v námi řešených místnostech, aby interiér působil uceleně a elegantně. To znamená, kombinovat doplňky v bílé, šedé s akcentem černé, doplňující nábytek zhotovený na míru z dubového dřeva, popřípadě dýhy a bílého lamina.

KUCHYNĚ / OBÝVACÍ POKOJ: Vzhledem k ne-velké dispozici bytu, navrhujeme kuchyni spojenou s obývacím pokojem, v neutrálním bílém matném laminu. Bílá kuchyně vsazená do výklenku dodá místnosti na světlosti a nebude na sebe zbytečně poutat pozornost.

Nad celým prostorem uvažujeme skrze zónování:

1. kuchyňská část, 2. přechodová jídelní část (kulatý rozkládací jídelní stůl), 3. klidová odpočinková zóna (rozkládací šedý gauč s naproti situovanou malou knihovnou se zabudovanou tv + úložným prostorem). Ta je navržena z dubové dýhy, doplněna v čelní části z ní vystupujícími vertikálami v předu nesena kovovou částí - černý komaxit. V této části je rovněž vstup na terasu se zahradou.

LOŽNICE: V ložnici jsou umístěné vestavné skříně, které se rozpínají částečně i nad vstupem ve formě polic. Skříně jsou materiálově řešeny kombinací dubové dýhy (horní část + police) z bílého lamina= jedná se tak o materiálově přechodovou kombinaci pokračující z obýváku dále do bytu, tím podporující harmoničnost celku. Dominantním prvkem je zde postel (dvoulůžko - 160x200) a tapeta s tenkými proužky značky ferm living v kombinaci barev šedá / zašlá bílá, která dodá stěnám interiéru decentní a elegantní strukturu, s tím, že opět navatuje na vertikály, které jsou užity na stěně v obývacím pokoji. Stěna u okna může být doplněna policemi z bílého lamina, vznikne zde prostor pro knihy a menší drobnosti.  

Obývák s kuchyní - byt Brno
LOŽNICE vizoška.jpg

Rok: Listopad, 2019

Rozměry:  46,81 m2

© Copyright ANNY architects 2014

  • Instagram
  • Facebook
  • Pinterest