Byt Hloubětín

ZADÁNÍ: Naším primárním úkolem bylo navrhnout interiér domova pro mladý pár, v novém bytovém domě v Hloubětíně. Co se týká dispozice bytu, jedná se o 3+kk - 77,40 m2 + předzahrádka 65,4 m2, terasa 21,2 m2. Hlavním požadavkem investora bylo vyřešit spojený prostor kuchyně s obývákem a vymyslet dostatek nových úložných prostor v celém bytě. Rovněž jsme navrhly podobu ložnice, předsíně a v budoucnu i koupelny.

 

KONCEPT: Jelikož se jedná o koncepci interiéru již hotového, nového bytu, snažily jsme se především doplnit nábytek na míru a zvolit vhodné vybavení, které tomuto místu dodá logcký řád, jasnou podobu a především duši. Hlavním tématem se pro nás stala kuchyně spojená s obývákem. Zvolily jsme variantu kuchyně, která se rozpíná po jedné celé stěně obývacího pokoje v kombinaci s ostrůvkem,který navýší pracovní plochu a zároveň bude pomyslně oddělovat kuchyňskou část od té obývací. Ostrůvek má kromě praktické funkce i tu reprezentativní. Obložení tvoří vertikály z umělého kamene v šedém dekoru terazza. Bar se stává šperkem celé místnosti s tím, že nad něj umisťujeme designové osvětlenía doplňujeme barovými židlemi. 

Nedílnou část obývacího pokoje tvoří knihovna se zabudovanou vinotékou a trezorem. Ta je navržena z černé lazurované dýhy v kombinaci s kovovou konstrukcí. 

Dále jsme se snažily navrhnout dostatek úložných prostor napříč celým bytem. V ložnici jsou umístěny vestavné skříně a to i nad postelí, přičemž vzniká útulná nika, jejíž součástí bude police s projektorem a prostorem na knihy a menší drobnosti.

 

Koupelna je ostatně jako celý byt navržena v tónech bílé, šedé a černé.

Převládá zde však kvůli světelnosti bílá ve formě obkladů. Na podlahu umisťujeme terazzo.

Dominantou celé koupelny je pak umyvadlová skříňka s černým kulatým zrcadlem a podomítkové černé vodovodní baterie. Vzhledem k tomu, že ve vstupní části bytu je již jedno wc. Navrhovaly bychom proto v koupelně současně druhé wc odstranit a raději zvolit variantu uspořádání buďto s větší plochou pro umyvadla a skříňku anebo rovnou přidat sprchový kout.

Ve vstupní části, tedy předsíni, bude umístěna vestavná skříň se speciálně konfigurovaným botníkem, vzhledem k potřebám klienta.

Dveře, které předělují kuchyň s předsíní necháváme vyrobit na míru a to nábytkové, posuvné, přičemž na straně předsíně bude připevněno zrcadlo. 

OBÝVÁK s kuchyní
OBÝVÁK s kuchyní b
Koupelna

Rok: Březen, 2019

Rozměry: m2

© Copyright ANNY architects 2014

  • Instagram
  • Facebook
  • Pinterest