Byt SPOŘILOV

ZADÁNÍ: Zadáním bylo navrhnout změnu dispozice bytu o rozloze 60m2 a dispozičním uspořádáním 2+1 na 3+kk a přizpůsobit tak byt životu mladé rozrůstající se rodiny.

 

KONCEPT: 

Vzhledem k malé rozloze bytu a nutnosti efektivního využití prostoru jsme se inspirovaly japonskem, kde by takovýto byt byl luxusem.

Jako nejmenší místnost jsme zvolily ložnici, kde člověk tráví nejméně času. I tak ložnice obsahuje prostorné vestavné skříně a vejde se sem i dětská postýlka. Postel jsme umístily na nižší patro plné úložných prostor, které ároveň místnost zútulní.


Další velkým zásahem je zvětšení půdorysu koupelny a posun vstupních dveří do koupelny tak, aby se na jednu stranu vešla pračka a úložné prostory a na druhou stranu velký sprchový kout.


Dětský pokoj jsme využily naplno. Jeho stěny lemují velké vestavné skříně s knihovnou a integrovaná palanda. Zbyde tak spousta prostoru na hraní.


Nejhlavnější místností bytu je obývací kuchyně. Během procesu jsme vytvořily tři varianty umístění a velikosti kuchyně, jídelního koutu a sedací soupravy. Po návštěvě bytu jsme zvolily variantu za nás nejlepší - byť se kuchyně na první pohled nemusí zdát veliká, využily jsme prostor vestavné knihovny ve výklenku k rozšíření pracovní plochy, kam lze například umístit kávovar a další stroje. Pod touto pracovní plochou jsou další úložné prostory.

Materiálově jsme se držely klasické kombinace bílé a dřeva v podobě překližky, případně dýhy.

Rok: Červen, 2020

Rozměry:  60 m2

OBÝVÁK S KUCHYNÍ.jpg
CHODBA.jpg
LOŽNICE.jpg
DĚTSKÝ POKOJ.jpg
změna půdorysu.gif
Půdorys Spořilov.jpg

© Copyright ANNY architects 2014

  • Instagram
  • Facebook
  • Pinterest