Byt v Pardubicích

ZADÁNÍ: Jedná se o projekt interiéru bytu v novostavbě v Pardubicích pro mladou (zatím) tříčlennou rodinu.

 

KONCEPT: Hlavní výzvou při zpracování interiéru pro manžele Lubinovi bylo vypořádání se s předem danými materiály. A to hlavně s podlahou v dezénu OŘECH. Ten se pro nás nakonec stal (v kombinaCI s bílou) hlavním barevným schématem.

Z tmavší hnědé jsme udělaly plus a spojily jsme části skříněk s podlahou a to jak barevně, tak materiálově. Tento princip prolínání podlahy do vertikálních částí nábytku prochází celým bytem. 

 

Do vstupní chodby jsme umístily lavici, věšák na kabáty a Bundy, nízkou skříň na boty, police na vše co je potřeba. Do širší části chodby navrhujeme vestavné skříně. Do výklenku v chodbě je umístěna pračka se sušičkou. Ve vyšší části výklenku jsou zavěšeny mopy, košťata, na zemi je místo pro kyblíky. Výklenek dělíme policemi na další úložné prostory. 

Celý výklenek lze ponechat jak otevřený (s dvířkami v místech, kde je potřeba), tak překrýt shrnovací stěnou.

 

Dětský pokoj jsme vzhledem k malému úzkému a dlouhému prostoru vyplnily z půlky pódiem, ze kterého lze vysouvat postele a v němž vzniknou úložné prostory přístupné jak zepředu (šuplíkem) tak shora (výklopem).

Na pódiu tak vznikne prostor pro velký stůl (pod kterým lze závěsem vytvořit bunkr), čtecí místo s polštáři či místo pro matraci na spaní.

Celé patro lze ohradit sítí tak, aby se tam v případě potřeby daly uklidit děti. Topení je zakryto dřevěným krytem s otvory pro průchod tepla.

Slouží zároveň jako parapet na posezení či police na knihy a hračky.

V nižší části pokoje zůstane dostatek místa na malování na tabulovou barvu, žebřiny na stěně, skříně.

V rámci studie předpokládáme i druhou variantu dětského pokoje - bez pódia.

Jedná se o jednoduchý koncept s palandou, skříněmi, širokým stolem a čtecím místem. Nevýhodou je, že se z pokojíku stane ještě větší nudle.

 

Ložnice je vybavena vestavnými skříněmi na stěně se dveřmi.

Dále jsme navrhly dlouhý noční stolek se zrcadlem a šuplíky.

Čtecí místo s křesílkem a stolkem se nachází v levém rohu místnosti. Za postel je možné nalepit tapetu. 

 

Obývací pokoj s kuchyní je velkoryse pojatý. Kout s tv je vybaven nízkou  dlouhou modenrí skříňkou se spoustou úložného prostoru. Vedle sofa je umístěn pracovní kout - nenápadně oddělen bílou kovovou konstrukcí na knihy a fotografie. Na stěně u pracovního stolu je nalepen korkový pás sloužící jako velkoformátová nástěnka na poznámky a fotografie. Nad sofa je dlouhá police na knihy.

 

Kuchyně je volena do tvaru L. V rámci půdorysných možností se jedná o nejlepší volbu. Na kratší stěně místnosti je umístěna lednice a vysoké mělké horní skříňky, do kterých se vejde vše potřebné. Na delší straně místnosti jsme místo horních skříněk zvolily pouze jemné bílé police. 

Stůl jsme zvolily kulatý, doplněný židlemi značky Thonet a designovým svítidlem.

.jpg
.jpg

Rok: Červen, 2018

Rozměry: 79 m2

© Copyright ANNY architects 2014

  • Instagram
  • Facebook
  • Pinterest