Byt v Nuslích

ZADÁNÍ: Naším primárním úkolem bylo navržení interiéru domova pro mladou, v budoucnu tří člennou rodinu ve starém činžovním domě v Nuslích. Co se týče členění bytu (3kk - 79 m/2), bylo již do značné míry jasně předurčeno, tudíž v rámci dispozic k zásadní změně nedošlo. Hlavním požadavkem investora byl především dostatek nových úložných prostor v celém bytě. Rovněž celková rekonstrukce koupelny a wc. Nová kuchyně, vybavení ložnice a obývacího pokoje.

 

KONCEPT: Jelikož se jedná o rekonstrukci starého bytu, snažili jsme se o návrh interiéru, který bude působit současně, avšak  zároveň bude respektovat atmosféru minulé dekády v níž vznikl. Hlavním motivem interiéru se tak pro nás staly původní dřevěné, prosklené dveře na balkón situované do tichého vnitrobloku a rovněž práce s různými autentickými materiály a jejich povrchy. 

 

V celém bytě jsou poměrně vysoké stropy avšak původní majitel k nim zvolil neadekvátně nízké a špatně rozmístěné dvěře, díky nimž byt působil disproporčním - stísněným dojmem. Proto jsme zvolily cestu protikladů a v celém bytě jsme nechali vyrobit bezfalcové dvěře s nadsvětlíky, suplující svým tvarem a výškou hlavní dvěře na balkón. Rovněž jsme nechali velkoryse zvětšit hlavní vstup do obývacího pokoje s kuchyní, díky čemuž celý byt začal dýchat.

 

Dalším stěžejním prvkem a tématem objevujícím se napříč celým bytem se pro nás stala cementová geometrická, černobílá dlažba Vasarely, evokující původní historické podlahy, jež jsou k vidění do dnes v mnoha pražských bytových domech.

Tu jsme umístili do vstupní haly, koupelny, technické místnosti a na wc. V koupelně a na wc jsme dlažbu doplnili bílým keramickým obkladem v kontrastu černé spárovačky. Obklady jsme poté zopakovali ještě v kuchyni, která je koncipovaná v bílé, neutrální barvě.

 

Věstavěné skříně a nábytek v celém bytě je pak kombinací bílého vs. černého lakovaného kovu, dubové dýhy a dřeva.

 

Hlavní obytnou místností je obývací pokoj spojený s kuchyní s vestavěnou knihovou s lavicí a jídelním stolem, který jsme doplnili zrepasovanými židlemi. Podlahy zbylých obytných místností jsou pokryty dřevěnými parketami z přírodního dubu, jež jsme nechali nově přebrousit a ošetřit vysoce zátěžovým lakem.

V celém bytě se pak obejvují různé detaily v podobě zařizovacích předmětu a sanity povětšinou v tónech bílé a černé. Naším záměrem bylo, aby byl celý byt z naší strany zařízený jako kompaktní, funkční korpus, definující ráz celého bytu, umožňující majitelům v budoucnu svůj nový domov velebit a personifikovat ve formě dopňků či solitérního nábytku s vynaložením minimálního úsilí.

2) Kuchyně - FINÁLNÍ OPRAVA.jpg
ložnice_DRUHA-_OPRAVA.jpg
WC - OPRAVA.jpg

Rok: Leden, 2018

Rozměry: m2

1/1

© Copyright ANNY architects 2014

  • Instagram
  • Facebook
  • Pinterest