Byt SPOŘILOV

ZADÁNÍ: Zadáním bylo navrhnout změnu dispozice bytu o rozloze 60m2 a dispozičním uspořádáním 2+1 na 3+kk a přizpůsobit tak byt životu mladé rozrůstající se rodiny.

 

KONCEPT: 

Vzhledem k malé rozloze bytu a nutnosti efektivního využití prostoru jsme se inspirovaly japonskem, kde by takovýto byt byl luxusem.

Jako nejmenší místnost jsme zvolily ložnici, kde člověk tráví nejméně času. I tak ložnice obsahuje prostorné vestavné skříně a vejde se sem i dětská postýlka. Postel jsme umístily na nižší patro plné úložných prostor, které ároveň místnost zútulní.


Další velkým zásahem je zvětšení půdorysu koupelny a posun vstupních dveří do koupelny tak, aby se na jednu stranu vešla pračka a úložné prostory a na druhou stranu velký sprchový kout.


Dětský pokoj jsme využily naplno. Jeho stěny lemují velké vestavné skříně s knihovnou a integrovaná palanda. Zbyde tak spousta prostoru na hraní.


Nejhlavnější místností bytu je obývací kuchyně. Během procesu jsme vytvořily tři varianty umístění a velikosti kuchyně, jídelního koutu a sedací soupravy. Po návštěvě bytu jsme zvolily variantu za nás nejlepší - byť se kuchyně na první pohled nemusí zdát veliká, využily jsme prostor vestavné knihovny ve výklenku k rozšíření pracovní plochy, kam lze například umístit kávovar a další stroje. Pod touto pracovní plochou jsou další úložné prostory.

Materiálově jsme se držely klasické kombinace bílé a dřeva v podobě překližky, případně dýhy.

Rok: Červen, 2020

Rozměry:  60 m2

OBÝVÁK S KUCHYNÍ.jpg
CHODBA.jpg
LOŽNICE.jpg
DĚTSKÝ POKOJ.jpg
obyvak bb.jpg
obyvak bb.jpg
obyv a.jpg
obyv a.jpg
změna půdorysu.gif
Půdorys Spořilov.jpg
předsin44.jpg
předsin44.jpg
ložnic656.jpg
wc.jpg
ložnic656.jpg
ložnic656.jpg
wc.jpg
pokoj5.jpg
pokoj5.jpg
decsk1.jpg
decsk1.jpg
kupelna45.jpg
kupelna45.jpg
schema poř.jpg